Verbeter uw woning met een duurzaam dak

Duurzaamheid heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor uzelf en toekomstige generaties. Tegenwoordig is het hebben van zonnepanelen op uw dak niet meer zo uniek, maar er zijn nog andere opties om uw dak duurzamer te maken. In dit artikel ontdek je verschillende mogelijkheden om je dak duurzamer te maken. Dit komt niet alleen het milieu ten goede, maar vaak ook je portemonnee!

Kies voor duurzaamheid met een groendak

Het begroeide oppervlak van een groendak maakt uw dak duurzaam. Kruiden, grassen of planten zorgen voor een groene omgeving en hebben vele voordelen. Het groendak beschermt de dakbedekking tegen wind, regen en zon, waardoor de levensduur van het dak wordt verlengd. Het groendak bevordert niet alleen een duurzame leefomgeving, maar draagt ook bij aan de biodiversiteit en zuivert de lucht van schadelijke stoffen.

Een duurzamer dak met goede isolatie

Het isoleren van uw dak is een effectieve manier om tot wel 30% van de warmteverlies te voorkomen. Door het goed isoleren van uw dak ontsnapt er minder warmte, waardoor u kunt besparen op uw energierekening. Bovendien draagt een geïsoleerd dak bij aan een verhoogd wooncomfort en heeft het een geluidsisolerend effect. Het isoleren van uw dak zal een investering zijn, echter kunt u door de energie besparingen dit vaak binnen 10 jaar terugverdienen.

Profiteer van een duurzaam dak met de juiste dakbedekking

Als uw dak plat is, kunt u het beste kiezen voor EPDM als de meest milieuvriendelijke dakbedekking. EPDM heeft een levensverwachting van 50 jaar en weerstaat Uv-straling. Toch zijn er vele verschillende soorten dakbedekking beschikbaar. U kunt 085 106 1397 bellen om te bespreken welke dakbedekking het best past bij uw specifieke situatie.

Ontdek de mogelijkheden van daglicht in uw dak

Denk eraan om een dakraam of lichtkoepel te laten installeren op uw dak voor een milieuvriendelijker huis. Door het laten plaatsen van een dakraam of lichtkoepel op uw dak, haalt u natuurlijk daglicht naar binnen. Dit heeft diverse voordelen, zoals een positief effect op uw gezondheid en een lagere energierekening. Het daglicht zorgt ervoor dat u licht en warmte krijgt, waardoor u minder vaak de lampen en de verwarming hoeft te gebruiken.

Kies voor op maat gemaakte oplossingen voor een milieuvriendelijk dak

Met genoeg keuzes om uit te kiezen, kunt u uw dak eenvoudig verduurzamen!Wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie? Neem dan gerust contact op met Extremera Dakwerken!U kunt dit eenvoudig doen door simpelweg het contactformulier op de website in te vullen.

Snel een medewerker spreken?

Bel 085 106 1397

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Waarom is het onderhouden van uw dak cruciaal in het voorjaar
> Uw verzekering en de gevolgen van dakschade
> Bereid uw dak voor op de winter
> Tips voor dakonderhoud