Uw verzekering en de gevolgen van dakschade

Een goed onderhouden dak voorkomt dat u problemen ondervindt met uw verzekering wanneer u deze nodig heeft. Door de klimaatverandering worden de weersomstandigheden steeds extremer, wat het risico op stormschade aan uw dak vergroot. Maar wanneer er iets mis is met uw dak na een storm en u heeft deze niet goed onderhouden, kan het zijn dat uw verzekering niet uitbetaalt bij schade.

Wanneer heeft u recht op compensatie voor dakschade in Zaandam?

Bij storm, brand of diefstal (van dakpannen) kunt u mogelijk vergoeding krijgen voor schade aan uw dak, afhankelijk van uw verzekering. Als er sprake is van lekkage als gevolg van extreme regenval, kunt u meestal terecht bij uw verzekering. Het is belangrijk om te weten wat uw polis dekt en in welke situaties u aanspraak kunt maken op compensatie.

Wanneer uw dak schade heeft, is het verstandig om foto's te maken en deze, met een duidelijke omschrijving, naar uw verzekeraar te sturen. Niet alles wordt vergoed door de verzekering. Als er sprake is van slijtage of als u zelf niet goed voor uw dak heeft gezorgd, wordt deze schade meestal niet vergoed. Het is belangrijk om te weten wat uw eigen risico is bij schade (uw eigen risico).

Wees zuinig op uw dak en onderhoud het goed

In de meeste gevallen is schade door gebrek aan onderhoud of normale slijtage niet opgenomen in de polis van de meeste opstal- of woonverzekeringen. Onderhoud uw dak goed en voorkom zo onaangename verrassingen. Neem contact op met Extremera Dakwerken via 085 106 1397 en laat een offerte maken om uw dak in optimale staat te houden.

Snel een medewerker spreken?

Bel 085 106 1397

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Waarom is het onderhouden van uw dak cruciaal in het voorjaar
> Verbeter uw woning met een duurzaam dak
> Bereid uw dak voor op de winter
> Tips voor dakonderhoud